Osaka: Things as they ought to be - Reisverslag uit Osaka, Japan van Yori en Kirsten - WaarBenJij.nu Osaka: Things as they ought to be - Reisverslag uit Osaka, Japan van Yori en Kirsten - WaarBenJij.nu

Osaka: Things as they ought to be

Blijf op de hoogte en volg Yori en Kirsten

27 September 2012 | Japan, Osaka

Lieve allemaal,

Afgelopen week waren we in Osaka, maar voordat we daar aankwamen was het nog wel even stressen in Taipei.
Voor onze vlucht gingen we nog naar de gondels van Taipei, erg hoog maar zeker heel indrukwekkend om naar de weide omgeving van Taipei te kijken! Volgens internet was het ritje zo`n 20 min, dit bleek alleen niet waar te zijn.. Uurtje later kwamen weer aan bij het begin, en begon het stressen. Ervan uitgaande dat het ritje maar 20 minuten zou duren in plaats van een uur, werd onze planning behoorlijk krap. Snel terug dus. Eenmaal aangekomen op Taipei main station snel op zoek naar de bustickets, want we wisten nog niet waar we die konden kopen, en die tickets waren toch wel erg belangrijk om weer bij het vliegveld te komen. Na zo`n 50000 vierkante meter doorzocht te hebben uiteindelijk de kaartjes gekocht, en als een speer onze backpacks opgehaald. Om drie uur hadden we uiteindelijk de bus, die ons om kwart over 4 afzette op het vliegveld. Om half 5 sloot de incheckbalie dus we waren precies op tijd!

Prima vlucht gehad waarna we om 9 uur aankwamen in Osaka. Eerst door een virusscanner om te kijken of we niet ziek waren, daarna werd met een fancy japans apparaatje een foto van ons gemaakt en werden onze vingerafdrukken afgenomen. Toen werden onze backpacks na het ophalen nog een keer gecontroleerd en om 11 uur waren we dan uiteindelijk buiten de douane. En toen op zoek naar een ATM. Even vergeten dat die om 3 uur al sluiten dus ergens geld pinnen was niet aan de orde. Gelukkig hadden we nog canadese en amerikaanse dollars die we konden omwisselen. Kaartjes voor de trein gekocht en nog een uur met de trein naar Osaka gereist.

De volgende dag zijn we Osaka gaan verkennen, waar we al snel in Nipponbashi terecht kwamen. De wijk waar elektronica, comic books en anime centraal staan. Een waar paradijs dus voor Yori, en het bleek dan ook al snel dat we gerust 2 uur door kunnen brengen in zulke winkels. Want ja, je moet natuurlijk wel alle 8 verdiepingen gezien hebben.. (ja dat moet! - Yori)

De cultuur hier is echt heel mooi maar ook zeker heel anders dan wij gewend zijn. Zo krijg je een kimono bij je kamer en is het gebruikelijk dat je savonds doucht, in de gezamenlijke doucheruimte waar je eerst een douche neemt en dan een heerlijk heet bad kan nemen. Ook staan er japanse slippers voor je klaar die je aantrekt als je in het hotel bent, en heb je speciale wcslippers die je voor de wc ingaat aantrekt. Daar tref je of zo'n gat in de grond, zoals we soms nog in Frankrijk zien, aan. Het is dan gebruikelijk dat je dus met je gezicht naar de muur gaat hangen.. en dat is nogal een vreemde positie, haha! Of je treft een super moderne westerse wc aan, die sowieso uitgerust is met wcbril verwarming en soms zelfs extras zoals muziekjes en ingebouwde bidet.

En natuurlijk zijn er ook nog de tempels met de daarbij behorende Boeddha. De lokale boeddha hier in Osaka is Billiken, die eigenlijk maar deels boeddha is. Hij heeft zelfs zijn eigen spreuk; things as they ought to be. Als je over zijn voeten wrijft schijn je geluk te krijgen...
In Osaka hebben we het Osaka Castle bezocht, wat verandert was in een museum. Je mocht door heel het kasteel heen lopen en je kreeg vooral veel informatie over de geschiedenis van het kasteel en Osaka. Het was allemaal erg indrukwekkend, maar helaas was de meeste informatie alleen in het japans.

Heel leuk die dag was dat wij soort van beroemd waren. Al wandelend naar het kasteel kwam er een erg enthousiaste japanner naar ons toe die aan ons vroeg waar we vandaan kwamen. Hij heeft ons wel 4 keer een hand gegeven, twee keer een knuffel en zijn we ook nog met hem op de foto geweest voor zijn plakboek! Hij bleef maar zeggen dat hij verry happy was, haha!

Ook zijn we nog naar Kyoto geweest. Daar hebben we het Nijo Castle bezocht, wat bekend staat om zijn nachtegaal vloeren. Die vloeren maken piep geluidjes als je erover heen loopt, zodat ze vroeger meteen wisten als er mensen in het kasteel aanwezig waren. Ook hebben we het gouden paviljoen bezocht. Een tempel wat volledig bedekt is met een goud laagje, echt heel erg mooi. Aan het eind van de dag hebben we ook nog een felrode tempel gezien, die ook echt heel erg mooi was.

Vanavond vliegen we naar Auckland waar we twee maanden rond zullen trekken met onze camper!

Tot snel,
Kirsten en Yori

• 27 September 2012 - 05:51

Timo:

Naar Auckland? Kom je ook langs Christchurch toevallig? :P

Bianca:

Geniet dus nog maar eens van zo'n lekkere warme wc-bril. Die zul je waarschijnlijk niet in die camper hebben!

• 27 September 2012 - 08:07

Sylvia Scheper:

leuk om te lezen en te volgen, fijne reis, Sylvia

• 27 September 2012 - 08:07

Sylvia Scheper:

leuk om te lezen en te volgen, fijne reis, Sylvia

• 27 September 2012 - 10:11

Yosje:

Apart die vloeren in het Castle, zou ik ook wel even overheen willen sluipen!xx

• 27 September 2012 - 14:22

Petra:

Leuk leuk leuk!!!! Nog veel plezier en een fijne reis :)

• 27 September 2012 - 17:04

Oma Van Gool:

Hallo Kirsten en Yori,
    Het is vandaag 27 September en wij hebben net jullie verslag gelezen,
    Zo te zienis er alweer een week voorbij.
    welkom dan in nieuw Zeeland.We zitten al op nummer drie van jullie reisplan.we volgen je steeds want jullie zitten tovh wel een eind weg.groot gelijk dat je het gedaan heb
    Wat een geluk dat je dollars bij je hadBen benieuw hoe het gaat met de camper.uitkijkrn voor de wilde beesten,Ben afgelopen Zondag nog op de oranjelaangeweest. Weer een stapje verder met klussen We houden de moed erin.en wij hebben wat te doen op ons oude dag.alles oke hier hennie en annekeworden morgen 28 September 5o jaar wat een leeftijd W e gaan zaterdag naar de zaak van Gerard lekker eten en een hollands kopje koffie toe. Het werd geen feest We zien wel wat het wordtgroetjes van ons allemaal,hoop dat je beter slaapt, entot de volgende keerHet regent hierdag

• 27 September 2012 - 17:04

Oma Van Gool:

Hallo Kirsten en Yori,
    Het is vandaag 27 September en wij hebben net jullie verslag gelezen,
    Zo te zienis er alweer een week voorbij.

• 27 September 2012 - 19:26

Annemiek :

Heej Wereldreizigers

Leuk om weer te lezen wat jullie hebben gezien en gedaan.

Goede reis verder

Gr Miek en de rest

• 27 September 2012 - 19:45

Dan :

Mooi verslag, ben benieuwd naar foto's. Als jullie dit lezen zit je al weer in NZ.

• 27 September 2012 - 19:45

Dan :

• 28 September 2012 - 19:08

Tante Willie, Ome Gerrit, Maurice En Ramona:

hallo Kirsten en Jori,

erg leuk en spannend allemaal. nog veel plezier verder.
    groetjes van ons allemaal

• 29 September 2012 - 08:21

Pappa :

en nou voortaan niet meer zeuren over IKEA piece if cake dan natuurlijk.....

veel plezier in NZ

• 29 September 2012 - 08:21

Pappa :

en nou voortaan niet meer zeuren over IKEA piece if cake dan natuurlijk.....

veel plezier in NZ

• 29 September 2012 - 08:45

Jet:

Hoi lieverds. Leuk verslag. Die piepende vloeren herinneren wij ons nog.Ik ben benieuwd hoe de camper bevalt. Veel plezier verder, mamma

• 13 Oktober 2012 - 17:45

Mary-Lou:

Hoi Hoi,

Heb net jullie verslagn zitten lezen. wat een avonturen zeg.
    Ben afgelopen maandga zelf weer in nederland aangekomen en ben erg jaloers dat jullie nog naar Zuid Afrika mogen.

Geniet van de rest van jullie reis en ik zie jullie snel weer.
    Liefs Lou

Tags: Osaka