Fiji: Bula everybody!
Blijf op de hoogte en volg Yori en Kirsten
18 December 2012 | Fiji, Nadi
De volgende dag was de laatste dag met de camper en die moesten we volledig besteden aan het opruimen / schoonmaken van de campervan en natuurlijk inpakken. Voor de laatste keer de tafel afgebouwd, het bed opgebouwd en opgemaakt. Best raar!
Op 2 december namen we het vliegtuig naar Fiji! We kwamen na het avondeten aan, en werden in ons hostel meteen geïntroduceerd in de kava ceremonie. Heel gezellig, maar als je niet weet wat kava is, zoals wij dus op die dag, dan schrik je je rot als je na het zingen van klassiekers ondersteund door akoestische gitaren ineens een halve kokosnoot aangereikt krijgt met naar wat het lijkt afwaswater. Een bruinig drankje dat ook nog eens niet lekker ruikt, dat is kava.. Je klapt een keer in je handen, zegt Bula(hallo o.i.d. daar de fijianen overal bula voor zeggen) en drinkt het in een keer op. Daarna zeg je mada (zoiets als bedankt) en klap je drie keer. Een heel vet ritueel en erg gezellig, maar kava is toch niet echt ons favoriete drankje..
Na een nachtje in de bovenste bedden van een stapelbed (je ziet ons al stuntelen) vertrekken we om 7.00 uur naar de haven van Nadi voor het 4,5 uur durende tochtje naar de Yasawa eilanden groep waar ons resort ligt. Op de boot zijn we behoorlijk verbrand, want waarom zou je je ook insmeren op een zonnige dag?
Na de boottocht kwamen we dan eindelijk in het Blue lagoon resort waar we meteen aan mochten schuiven bij de lunch. Kirsten koos voor de vegetarische risotto en Yori koos voor de chicken-gourmet sandwich. Enorme porties kwamen ons na een paar minuutjes tegemoet, die we dan ook met moeite op kregen. Erg lekker was het wel, zeker na de ietwat karige porties die we in Nieuw-Zeeland aten. Daarna zijn we het super heldere water ingedoken om even heerlijk af te koelen. Heel bizar om het water in te lopen en tegemoet gezwommen te worden door vissen die je nog nooit in je leven gezien hebt! Toen het uiteindelijk avond werd, werden we om half 8 verwacht voor ons eerste diner; curry-night! We hebben heel veel en heel erg lekker gegeten! Als extra toetje werden we getrakteerd op 'international crab-racing'. Iedereen mag een krab uitzoeken, die wordt bestempeld met jou inschrijfnummer en vervolgens in het midden van een cirkel gebracht. De eerste 15 krabben die de buitencirkel bereiken gaan door naar de finale, en de eerste drie uit de finale krijgen korting op hun bar rekening. Onze krab kwam in de finale, maar raakte vervolgens de weg kwijt.
De volgende dagen hebben we heerlijk gelezen in de schaduw, een verkoelende duik genomen, snorkel equipment gehuurd, en filmpjes opgenomen van het prachtige onder water leven van Fiji. Ook hebben we genoten van een les in het omgaan met kokosnoten, waardoor we nu een heerlijke snack kunnen serveren; gefrituurde kokosnoot met ketchup! Echt een aanrader!!
In de 5 dagen dat we in het resort zijn geweest hebben we ook nog een bezoekje gebracht in het dorpje, waar we op z'n fiji's gedanst en gezongen hebben. We hebben survivor-avond gewonnen met onze diner-tafel waardoor we 's ochtends mochten genieten van een champagne ontbijt. We hebben tijdens onze snorkeltrip vissen gevoerd waardoor we omringd werden door honderden vissen en we hebben zelfs nog een trouwerij bijgewoond!
In de twee dagen na het resort hebben we in Nadi in ons hostel nog heerlijk genoten van de zon op het strand en ook hebben we genoten van de airconditioning, want het was super warm!
Na een week kwam er al weer een eind aan ons eiland avontuur.. Op 10 december vertrok ons vliegtuig naar Los Angeles, waar wij op 9 december aankwamen in onze motelkamer waar we in een kingsize bed als een roos in slaap vielen!
De avonturen over de afgelopen dagen in Amerika zullen we binnenkort in een nieuw reisverslag uploaden!
Alvast een fijne kerst!
Liefs,
Yori en Kirsten
18 December 2012 - 22:00
Annemiek:
Hoi Kirsten en Yori
ik krijg bijna medelijden met jullie, het is erg toch om verbrand te zijn!!!
Hele fijne kerstdagen misschien krijg je wel sneeuw.
Liefs Annemiek en de rest -
18 December 2012 - 22:34
Yosje:
Bula Yori en Kirsten,
Jullie blog leest heerlijk weg, heel ontspannen!!!
De kokosnoot snack vind ik leuk, die ga ik uit proberen!
Erg benieuwd naar de onderwater fotoos.
Nu in Vegas, dat is heeeeel wat anders!
Liefs Yosjexx
18 December 2012 - 22:36
Petra:
Hoi hoi!!
Jullie zijn erg lekker aan het genieten zo te zien.. zal wel even wennen zijn van het rustige Fiji naar al-over-the-place Amerika haha ;)
Veel plezier!!!
Liefs Peet -
18 December 2012 - 23:16
Bianca:
Ha Kirsten en Yori,
Wat een heerlijke avonturen! En wat vliegt de tijd! Maar dat zal voor jullie misschien anders aanvoelen als je sinds 9/10 december een dag 'achter' loopt, haha... Geniet nog lekker en heb veel plezier! Ook wens ik jullie een bijzonder kerstfeest en al het goede voor het nieuwe jaar! Groetjes, Bianca, Carmel en Martin -
30 December 2012 - 15:06
Louise:
al weer een tijdje niet gekeken en jullie zitten alweer aan de andere kant na een zalige tussenstop, nog even en het is oud en nieuw hier knallen ze al op straat het is hier raar weer hoop regen en nu veel wind met zon echt herfst i.p.v. winterweer geen idee dat het bijna voorbij is dit jaar, in ieder geval goed uiteinde en een liefdevol begin.
groetjes uit Dordrecht, kus Louise.